Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kijk & vergelijk (je jaarcijfers): Benchmark Kinderopvang weer opengesteld

Inzicht in de financiële ontwikkeling van je organisatie én vergelijken met de sectorcijfers? Goed nieuws: je kunt sinds enkele weken je cijfers weer invoeren in de online omgeving van de Benchmark Kinderopvang van het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang.
geld
Beeld: iStock

Het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang zich zet ook dit jaar in voor het krijgen van onafhankelijk inzicht in de financiële ontwikkeling van de sector. En heel fijn: vanaf dit jaar kun je als houder de cijfers uit het Sectorrapport Kinderopvang eenvoudig vergelijken met je eigen cijfers via een interactief en persoonlijk dashboard.

Hoe sta je ervoor?

De gegevens van je jaarrekening vul je na inloggen zelf in via de online omgeving. Zo krijg je direct inzicht in je eigen kengetallen. Je ziet in één oogopslag hoe je kinderopvangorganisatie er financieel voor staat. Met dit inzicht houd je grip op de bedrijfsvoering en kun je deze waar mogelijk verbeteren.

Sectorgemiddelden

Zodra het sectorrapport van 2022 is gepubliceerd, zie je naast je eigen kengetallen ook de sectorgemiddelden. In een uitgebreidere versie van het online dashboard zie je dan extra mogelijkheden, zoals uitsplitsingen en vergelijkingen, om te benchmarken.

Goed om te weten: alle cijfers worden anoniem verwerkt en zijn niet individueel herleidbaar!

Ga hier naar de Benchmark Kinderopvang >>

Deelname aan Panel Kinderopvang

Nieuw dit jaar is de aanmeldmogelijkheid voor het Panel Kinderopvang. Er speelt momenteel een hoop in de sector, denk aan  de kabinetsplannen voor de toekomst, maar ook forse arbeidsmarkttekorten, hoge energiekosten en economische ontwikkelingen. Om nog beter inzicht te krijgen in de sectorontwikkelingen wil het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang ten behoeve van de sectorrapportage een aantal vragen stellen aan deelnemers van het panel. De reacties worden net als de individuele cijfers geanonimiseerd.

Vragen?

Heb je vragen? Óf wil je graag meedoen, maar weet je niet zeker of je cijfers geschikt zijn? Neem contact op met Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang via info@waarborgfondskinderopvang.nl.

Onderzoekers en deskundigen zijn het eens: neem het Scandinavische model als voorbeeld

Kinderopvang bijna gratis? Doe het dan voor álle kinderen – en geef ouders langer verlof, zei econoom Thomas van Huizen in een interview met De Correspondent vorige week. Hoewel de overheidsplannen voor gratis opvang nog niet van de baan zijn, kwam het Centraal Plan Bureau gister wel met een vernietigend oordeel erover: de plannen zouden kansengelijkheid juist tegenwerken en daarbij het belang van het kind niet voldoende dienen. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.