Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kennisworkshops deeltijdfactor: meld je aan!

Karin Broeren
Vanuit de politiek, maar ook vanuit onder meer Kinderopvang werkt!, wordt er momenteel van alles gedaan om het personeelstekort in de kinderopvang aan te pakken. Eén van de winsten die te behalen valt is het vergroten van de deeltijdfactor. Wil jij dit ook voor jouw organisatie? Meld je aan voor de kennisworkshops deeltijdfactor van Kinderopvang werkt!.
workshop overleg
Beeld: AdobeStock

Op dit moment is Kinderopvang werkt! met een proeftuin bezig om de deeltijdfactor te verhogen bij kinderopvangorganisatie Kind & Co Ludens. Kinderopvang werkt! onderzoekt in deze proeftuin hoe ze grotere contracten in de branche mogelijk kunnen maken. De bevindingen maken zij beschikbaar voor de hele branche, maar worden als eerste tijdens de kennisworkshops gedeeld. Bovendien gaat Kinderopvang werkt! hun aanpak hiermee actief testen.

6 workshops

De kennisworkshops bestaan in totaal uit zes workshops in de periode van december 2022 tot juli 2023. In iedere workshop komt er een ander thema aan bod. Als je je aanmeldt, dan doe je dat dus voor de hele reeks. De data en thema’s vind je hieronder.

Het gaat bij de workshops met name om het uitwisselen van kennis. Je hoort wat waardevolle inzichten zijn uit de proeftuin en ontvangt praktische handvatten om in je organisatie aan de slag te gaan met de deeltijdfactor. Kinderopvang werkt! is natuurlijk ook benieuwd of de aanpak van de proeftuin werkt in andere organisaties en verwacht van jou als deelnemer de bereidheid om dat te testen.

Thema’s en data van de kennisworkshops

1. Een kijkje in de proeftuin: kennismaken en inzichten
Donderdagochtend 15 december 2022, op locatie

2. De feiten op tafel: potentieel en belemmeringen voor jouw organisatie
Donderdagochtend 2 februari 2023, online of op locatie

3. Enthousiasmeren en informeren: hoe neem je de organisatie mee?
Donderdagochtend 9 maart 2023, online of op locatie

4. Grotere contracten: hoe doe je dat?
Donderdagochtend 20 april 2023, online of op locatie

5. Deeltijdfactor en HR: processen goed inrichten
Donderdagochtend 25 mei 2023, online of op locatie

6. Succesvol zelf aan de slag: hoe pak je dat aan?
Donderdagochtend 22 juni 2023, op locatie

Voor wie?

De workshops zijn bedoeld voor in het bijzonder HR-medewerkers en lijnmanagers. Ook zullen er bestuurders, OR-leden of collega’s met specifieke expertises welkom zijn, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie of planning. Kinderopvang werkt! wil een zo divers mogelijke groep vormen. Let op: zij maken daarom een selectie uit alle aanmeldingen. Het is belangrijk dat je organisatie bij alle bijeenkomsten door de juiste medewerkers vertegenwoordigd is.

Voor meer informatie over de kennisworkshops, kijk op deze pagina van Kinderopvang werkt! >>

Eén of twee uur per week extra werken, kan een groot verschil maken in een sector waar het personeelstekort zo groot is als in de kinderopvang. Daarom start Kinderopvang werkt! met een proeftuin bij kinderopvangorganisatie Kind & Co Ludens. ‘De komende maanden onderzoeken we hoe grotere contracten mogelijk gemaakt kunnen worden’, zegt projectleider Davina Koudijs. [PREMIUM] >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.