Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Kenniscafés over taalontwikkelingsstoornis bij peuters

Kinderen hebben vaker een taalontwikkelingsstoornis (TOS) dan autisme. Toch weten veel pedagogisch medewerkers niet wat TOS is, hoe ze het kunnen herkennen en wat de gevolgen zijn. Kentalis organiseert daarom Kenniscafés speciaal voor de kinderopvang.
1Kenniscafé.jpg
Taalontwikkelingsstoornis wordt veroorzaakt doordat taal niet goed wordt verwerkt in de hersenen. - Foto: Thinkstock

Het Kentalis Kenniscafé organiseert de workshop ‘de (niet) pratende peuter’. Taalontwikkelingsstoornis wordt veroorzaakt doordat taal niet goed wordt verwerkt in de hersenen. Dit uit zich echter op verschillende manieren bij kinderen. Hoe je TOS kunt signaleren en welke begeleiding je deze kinderen kunt geven, wordt verteld tijdens één van de Kenniscafés.

Locaties Kenniscafés

Het Kenniscafé wordt in drie plaatsen speciaal voor kinderopvangprofessionals georganiseerd. De eerste is op donderdag 8 december in Zoetermeer (in het Kentalis Zorg Onderwijs Centrum), op dinsdag 13 is het café in Amersfoort (Daam Fockemalaan 22) en op donderdag 15 december in Utrecht (de Vlampijpstraat 78). De cafés worden in de middag georganiseerd van 15.15-18.00 uur.

In de regio Kennemerland gaat een ambulant team jonge kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) behandelen op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of bij de gastouder. Lees meer

Inschrijven voor één van de Kenniscafés kan via de website van Kentalis

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.