Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kennisbron Opvoeden.nl uit de lucht per september 2023

Opvoeden.nl, de website met betrouwbare opvoedinformatie, stopt per september 2023 en wordt (deels) ondergebracht op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). De relevante informatie over opvoeden en opgroeien wordt opgenomen in kennisdossiers op NJi.nl.
kennisbron-opvoeden-nl-uit-de-lucht-per-september-2023
deagreez / stock.adobe.com

Dat meldt het NJi.

Opvoedinformatie Nederland en de website Opvoeden.nl zijn in 2020 ondergebracht bij het NJi. Opvoeden.nl biedt ouders, (professionele) verzorgers en jongeren informatie aan die gemaakt en gecontroleerd is door deskundigen. Ook kunnen bezoekers op de website vinden waar zij lokaal terecht kunnen met opvoedvragen.

Kennisdossiers NJi

Het NJi neemt momenteel de relevante informatie over opvoeden en opgroeien op in de zogenaamde kennisdossiers op NJi.nl en investeert in de verdere ontwikkeling van deze informatie op zijn eigen website. Het in stand houden en onderhouden van twee verschillende websites met opvoedinformatie is daardoor niet langer nodig en daarom wordt Opvoeden.nl in 2023 opgeheven.

Samenwerking met partners

‘Wij zijn met onze samenwerkingspartners in gesprek over het borgen van alle relevante informatie voor ouders, opvoeders en jongeren en de wijze waarop wij in de toekomst het beste kunnen samenwerken. Zo blijft GroeiGids onder meer zorgen voor betrouwbare opvoed- en opgroei-informatie voor de jeugdgezondheidszorg en plaatst GroeiGids die op zijn website en app. Daarmee is de continuïteit van een deel van de informatie van Opvoeden.nl in elk geval geborgd’, meldt het NJi.

Vragen?

Maak je als pedagogisch professional gebruik van de opvoedinformatie op Opvoeden.nl en zijn er aspecten waar het NJi rekening mee moet houden bij de overname? Geef dat dan door. Mail je vraag of opmerking naar: info@nji.nl.

Organisaties in de kinderopvang moeten steeds meer investeren in kwaliteits- en kennisontwikkeling. Kan dit voordeliger en hoe? Luuc Hek, operationeel manager bij WerkendLeren, vertelt over subsidiemogelijkheden voor de kinderopvang. ‘September is toch wel DE maand als het gaat over interessante subsidies.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.