Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Integrale Kindcentra: wat willen uw ouders?

Integraal kindcentrum of kleinschalige opvang; we hebben daar als kinderopvangprofessionals zelf wel een mening over. Maar hoe denken ouders uit uw omgeving daar eigenlijk over? Met de online ouderpeiling van Kindcentra 2020 kunt u dit nu zelf peilen.
1. Ouderpeiling IKC's.jpg
De standaard ouderpeiling over IKC's van Kindcentra 20202 kan nu gepersonaliseerd worden en voorgelegd aan de eigen ouders. - Foto: Fotolia

Kindcentra 2020 stelde een basispeiling op met vragen aan ouders over wat zij vinden en verwachten van kindcentra. Deze vragen zijn vorig jaar in een landelijke peiling aan ouders voorgelegd. Ouders konden in de enquête enkele filmpjes over kindcentra bekijken en vervolgens vragen beantwoorden over hun eigen wensen, zoals ‘Hoe belangrijk vindt u het dat een kindcentrum ouders ontzorgt?’ of ‘Hoe belangrijk vindt u dat kinderen een vast vertrouwenspersoon hebben?’.

Uit deze landelijke peiling uit 2015 bleek dat ouders de sfeer, de medewerkers en het pand de belangrijkste elementen vinden in een Integraal kindcentrum. Op een respectvolle manier met elkaar omgaan, vinden ouders veel belangrijker dan dat kinderen veel leren. Bekijk de uitkomsten

Eigen vragenlijst

Deze standaard vragenlijst kan door een kinderopvangorganisatie, schoolleider of wijkcoördinator nu zelf gebruikt worden en uitgezet onder ouders. Het is ook mogelijk om enkele eigen vragen aan de vragenlijst toe te voegen. De resultaten worden direct verwerkt in een webpagina. Daarin worden de opvattingen van de eigen ouders in overzichtelijke infographics afgezet tegen een landelijke benchmark. Deze webpagina kan vervolgens gedeeld worden met de eigen achterban.

In gesprek met ouders

Kindcentra 2020 hoopt dat kinderopvangorganisaties en andere betrokkenen bij kindcentra nu een instrument in handen hebben om met ouders in gesprek te gaan.

Bekijk hier de standaard vragenlijst en filmpjes >>

Maak hier zelf een vragenlijst aan >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.