Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Informatiebrochures voor de agrarische kinderopvang

Agrarische

Kinderopvang op de boerderij is niet geheel risicovrij. Daarom ontwikkelde GGD in samenwerking met de Vereniging Agrarische Kinderopvang (VAK) en ZLTO (Vereniging voor ondernemers in de groene ruimte) een informatiebrochure voor ondernemers en ouders.

Kinderopvang op de boederij is nog steeds erg populair. Veel boeren of partners van boeren kiezen ervoor naast het boerenbedrijf een kinderdagverblijf en/of bso te beginnen of om als gastouder aan de slag te gaan.

Risico’s voorkomen
In de brochure voor kinderopvanghouders worden drie veelvoorkomende risico’s besproken: van dier op mens overdraagbare infectieziekten en risico’s op het gebied van milieu en veiligheid. Maar in de brochure vinden eigenaren vooral ook adviezen over wat zij zelf kunnen doen om deze risico’s zo klein mogelijk te houden. Er is aandacht voor de hygiënecode, maar bijvoorbeeld ook voor wat je moet doen als er een uitbraak van een besmettelijke dierenziekte op je bedrijf is.

Tips voor ouders
Daarnaast ontwikkelden de organisaties een brochure voor ouders. Er staat uiteraard in vermeld dat de omgang met dieren heel veel voordelen heeft voor kinderen, de vaak enorme binnen- en buitenruimte nog niet eens meegerekend. Ook krijgen ouders tips waar ze op moeten letten en waar ze naar kunnen vragen tijdens een (oriënterend) gesprek met de houder van de kinderopvang. Ook is er aandacht voor de manier waarop de kinderopvang moet werken om de aanwezige risico’s zo klein mogelijk te houden.

Download hier de folder voor ouders >>
Download hier de folder voor eigenaren van agrarische kinderopvang >>

Bron: GGD Hart voor Brabant
ANP Photo, Rick Nederstigt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.