Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

In uiterste nood: onbevoegden op de groep?

De onderwijsinspectie mag het door de vingers zien wanneer scholen in uiterste nood de wet overtreden door onbevoegden voor de klas te zetten vanwege een gebrek aan leraren, stelt minister Arie Slob. Willen we zo’n zelfde plan in de kinderopvang?
AdobeStock
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Van af 4 jaar mogen er onbevoegde op de groep?? Op de BSO zijn de eisen al heel veel lager als voor het dagverblijf.. Daar waar voor de BSO tegenwoordig de groepen groter mogen zijn en er veel meer diploma’s geldig zijn voor de BSO zijn de regels op het dagverblijf juist andersom bijgesteld. Voor het dagverblijf zijn er een heel aantal diploma’s die eerst wel geldig waren nu niet meer geldig en hebben we meer personeel nodig i.v.m. het bijstellen van de BKR. Ik denk dus dat de nood op het dagverblijf nog veel hoger is dan op de BSO. Kijk dus ook A.U.B wat we voor het dagverblijf kunnen doen. Inzetten van een BBL studente is alleen mogelijk voor grotere organisatie, kijk of deze ongelijkheid in de wet recht gezet kan worden. Alles begint bij de kinderopvang, indien er geen kinderopvang is dan is er ook geen personeel voor de zorg en het onderwijs, want waar laten deze personeelsleden hun kinderen als er geen kinderopvang is door een gebrek aan personeel? Dus regering begin bij het begin en dat is de kinderopvang>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.