Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hero houdt banenmarkt; ook niet-gediplomeerde kandidaten zijn welkom

In haar zoektocht naar voldoende personeel, houdt de Haarlemse kinderopvangorganisatie Hero kindercentra een banenmarkt en webinar om te laten zien hoe leuk werken in de kinderopvang is. Ook geïnteresseerden die (nog) geen diploma op zak hebben, zijn van harte welkom.
hero-houdt-banenmarkt-ook-niet-gediplomeerde-kandidaten-zijn-welkom
Olga Nikiforova / Getty Images / iStock

Stichting Hero kindercentra is met zo’n 85 opvanglocaties een van de grootste kinderopvangorganisaties in Haarlem en Spaarndam. Maar ook daar wordt het tekort aan personeel gevoeld.

Dat vraagt om een creatieve manier van nieuwe medewerkers werven. Zo krijgen nieuwe medewerkers bij kinderopvangorgansiaties Korein direct een vast contract. Ook wordt er vaker gekozen voor speeddaten of banenmarkten. Zo ook bij Hero, die het groot aanpakt.

Ontmoeting

Gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, maar ook enthousiaste mannen en vrouwen die (nog) geen diploma op zak hebben, zijn van harte welkom. Eva van Wissen van Veen, Manager HR bij Hero kindercentra, zegt daarover in het Haarlems Weekblad: ‘Hero kindercentra houdt woensdag 11 en donderdag 12 mei een banenmarkt en een webinar gevolgd door een speeddate om nieuwe collega’s te werven. Hier ontmoeten we hen voor een persoonlijk gesprek waarin we hen informeren en enthousiast maken over de leuke functies die de kinderopvang te bieden heeft. Zo krijgen zij een goed beeld van wat werken in de kinderopvang inhoudt en van Hero kindercentra als organisatie. We horen graag wat zij belangrijk vinden in hun toekomstige baan en wat wij voor hen kunnen betekenen. Is er een klik, dan maken we direct een afspraak voor een oriënterend gesprek op ons kantoor waarin we dieper ingaan op de wensen en eventuele opleidingsmogelijkheden. Hero biedt namelijk naast verschillende opvangvormen en contracten voor gediplomeerd personeel ook opleidingsmogelijkheden voor zijinstromers en BBL waarbij men een pedagogische opleiding volgt in combinatie met een betaalde werkplek op een van onze 85 opvanglocaties. We hebben er zin in en kijken er naar uit nieuwe collega’s te ontmoeten.’

De banenmarkt vindt plaats op woensdag 11 mei van 16.30 tot 19.30 uur bij Hero KDV Ringweg, aan de Ringweg 34 in Spaarndam. Het Webinar Kinderopvang wordt op 12 mei georganiseerd door het werkgeversservicepunt IJmond waarbij Eva van Wissen van Veen, een vertegenwoordiger van het Nova-college en een collega kinderopvang organisatie informatie geven over werken en leren in de kinderopvang. Er kunnen online vragen worden gesteld via de chatfunctie. Het Webinar wordt op 19 mei gevolgd door speeddates op locatie bij het Nova-college aan de Zijlweg in Haarlem.

Diplomacheck

Wil je weten of je diploma kwalificeert voor de functie van pedagogisch medewerker? Doe de diplomacheck van Kinderopvang werkt! >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.