Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goed werkgeverschap: ‘Groepshulpen bovenformatief inzetten duur, maar waardevol’

Een veel gehoorde klacht van pedagogisch medewerkers is de hoge werkdruk. In het kader van goed werkgeverschap is kinderopvangorganisatie Kober begin 2022 gestart met het breed inzetten van groepshulpen om de taken van pm’ers te verlichten. Een jaar verder blijkt dit goed te bevallen en bovendien meer onverwachte positieve effecten te hebben. 'We willen een lobby voeren om groepshulpen formatief in te kunnen zetten. We zien dat ze van grote waarde zijn en kwaliteit toevoegen.’
Begeleider met een kind in de kinderopvang
Foto: Malik / stock.adobe.com
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.