Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gezocht: man in de kinderopvang

Rick Ploemen en Yoran Blom strijden voor meer mannen in de kinderopvang, maar dat is nog een lastige opgave. ‘Toen ik voor mijn werk een mobiele telefoon nodig had, kreeg ik een roze iPhone.’
zo-krijg-je-meer-mannen-in-de-kinderopvang
Yoran (links) en Rick.

‘Ik

Premium

Wil je dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Mooi dat jullie stilstaan bij dit onderwerp. Ik heb zelf ook op de groep gestaan, van babygroep tot oudste BSO-groep en alles er tussenin. Ik herken wat jullie zeggen, maar niet helemaal. Op momenten vind ik jullie verhaal te zwart-wit, ook hier lees ik vooroordelen. Toen ik op de groep werkte, maar ook nu ik op groepen observeer zie ik vrouwelijke collega’s ook kinderen kansen bieden middels risicovol/uitdagend spel, en echt niet alle vrouwelijke pm-ers vinden het belangrijk om strak in de rij te lopen en stil te moeten zitten, Dan doe je hen tekort. Ook als jullie praten over carrièrekansen dan geldt dit wat mij betreft niet alleen voor de mannen maar ook voor de vrouwen, nu komt het over alsof carrièrekansen voor vrouwen minder belangrijk zijn dan voor mannen. Dat is naar mijn idee echt achterhaald.
   Als ik kritisch naar mijzelf kijk, toen ik op de groep stond, liet ik de touwtjes misschien wel teveel los en had ik een (vrouwelijke) collega nodig om structuur en voorspelbaarheid te creëren voor kinderen.
   Ik stel voor dat we niet zoveel nadruk leggen op tegenstelling, maar meer gaan praten over hoe we elkaar kunnen aanvullen. Dat is wat mij betreft optimaal gebruik maken van diversiteit aan opvoeder. We hoeven niet allemaal hetzelfde te doen, we moeten elkaar alleen goed aanvullen.

   Simon Hay
   Pedagoog KindeRdam

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.