Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente Teylingen voert VVE-subsidie in voor gastouders

Gemeente Teylingen voert VVE-subsidie in voor gastouders

Teylingen is de eerste Nederlandse gemeente die VVE-programma’s voor gastouders subsidieert. Meestal denken gemeenten bij de invoering van VVE alleen aan kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, ondertussen worden er bij gastouders ook dagelijks tweehonderdduizend kinderen opgevangen.

Waarom gastouders niet?
Gastouderbureau Kroostopvang is de partij die de subiside heeft aangevraagd en ontvangen (€1.670 voor de invoering). Kroostopvang vindt het zonde dat gastouders niet worden ondersteund in VVE. ‘Gastouderopvang is een steeds groter wordende vorm van kinderopvang. Het is daarom belangrijk dat er ook hier ruimte is om aan de taal- en ontwikkelachterstanden van de opgevangen kinderen te werken.

Gastouders zeer gemotiveerd
Er wordt gewerkt met het VVE-programma Peuterpraat waar bij kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente ‘Teylingen ook al mee wordt gewerkt. Els Blom, beleidsmedewerker van Gastouderbueau Kroostopvang: ‘Gastouders moeten voldoen aan verschillende eisen voordat zij kunnen starten met de opvang van kinderen. Voor vele gastouders die al jaren werkzaam zijn was het even wennen, maar nu de eerste GGD controles zijn geweest voelen de gastouders zich serieus genomen in hun werk en ze zijn zeer gemotiveerd om zich verder te ontwikkelen. Voor GOB Kroostopvang een reden om naar verdiepingsmogelijkheden te zoeken. Met de Gemeente Teylingen is er gesproken over VVE in de gastouderopvang en al gauw waren alle partijen enthousiast.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.