Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV zoekt vrijwilliger kinderopvangproject India

FNV zoekt vrijwilliger kinderopvangproject India

FNV Mondiaal is op zoek naar een medewerker in de kinderopvang die in het najaar van 2012 op studiereis wil naar India. Hier vindt het SEWA kinderopvangproject plaats wat inhoudt dat op verschillende plekken kinderdagverblijven worden opgericht, een nog onbekende voorziening voor veel ouders in India.

Geld inzamelen
Om het project te bekostigen, wordt de komende maanden geld ingezameld. FNV roept medewerkers in de kinderopvang op mee te denken over hoe dat geld op een originele manier kan worden ingezameld. De persoon met het beste idee mag mee op werkbezoek. Het insturen van ideeën kan nog tot 1 mei. Natuurlijk zijn er ook nog aanvullende voorwaarden, bekijk ze op de website van FNV Mondiaal >>

Veel ongeschoolde vrouwen
In India is het gebruikelijk dat vooral moeders en oudere zussen voor de jonge kinderen in een gezin zorgen. Door kinderdagverblijven op te zetten, hebben zij hun handen vrij om te werken of om te leren lezen en schrijven. Op dit moment zijn veel vrouwen ongeschoold en hebben ze weinig kansen op een zelfstandig bestaan. De oprichting van kinderopvang in de buurt biedt hen kansen en kinderen ontwikkelingskansen die ze thuis nooit mee zullen krijgen.

Voorlichting en fondsen werven
Als je wint, ga je naast de werkweek in India, eenmaal terug in Nederland, voorlichting geven en fondsen werven voor het project. Alleen leden van vakbond Abvakabo FNV maken kans. De reis zal in oktober/november 2012 plaatsvinden.

Bron: FNV Mondiaal
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.