Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV biedt petitie kinderopvang aan

FNV biedt petitie kinderopvang aan

FNV biedt komende woensdag, als er in de Kamer wordt gesproken over de aanbevelingen van de commissie Gunning n.a.v. de Amsterdamse zedenzaak, de petitie kinderopvang aan de Tweede Kamer aan. In de petitie vragen werknemers en ouders om betere regels voor de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kinderopvang.

Vierogige brillen
FNV-coördinator Catalene Passchier zal de petitie aanbieden aan Ineke van Gent, voorzitter van de Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer. Naast een debat over de aanbevelingen van de commissie Gunning, praat de Kamer over de bezuinigingen in de kinderopvang. Om het belang van het vierogenbeleid in de kinderopvang (waar de commissie Gunning ook voor pleit) te onderstrepen, gaan de aanwezige ouders en werknemers getooid met vierogige brillen.
Naast de petitie biedt FNV ook de resultaten van haar eigen enquète aan die zij hield onder duizend ouders met kinderen in de kinderopvang.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.