Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra overheidssubsidie voor taalactiviteiten

Om taalachterstand tegen te gaan, kunnen onder meer voorschoolse voorzieningen tussen 1 augustus en 15 oktober 2018 subsidie aanvragen voor taalactiviteiten via de regeling Tel mee met Taal. In totaal trekt het kabinet € 5 miljoen extra uit voor de aanpak van laaggeletterdheid.
Foto: Fotolia

Tel mee met Taal is een initiatief van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door de extra investering kunnen bijna 10.000 laaggeletterden extra deelnemen aan verschillende taalactiviteiten.

Taalachterstand

De subsidie is onder meer te gebruiken voor projecten, die voorkomen dat kinderen een taalachterstand oplopen. Er is daarnaast extra geld beschikbaar voor het verbeteren van lokale en regionale samenwerkingen, onderzoek en het uittesten van nieuwe lesmethoden.

Aanvragen

Meer informatie over Tel mee met Taal en de subsidieregeling is te vinden op www.telmeemettaal.nl/subsidie. De subsidieregeling wordt uitgevoerd volgens het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Aanvragen kunnen tot uiterlijk 15 oktober 2018 ingediend worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.