Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Estro door nieuw beleid 200 flexibele fte’s minder

Estro (voorheen Catalpa), de grootste kinderopvangorganisatie in Nederland, heeft door meer lokale samenwerking veel minder gebruik gemaakt van flexibele medewerkers. In totaal gaat het om 200 fte’s. Ook op managementniveau zijn de afgelopen maanden 40 posities verdwenen. Dit vermeldt het Financieele Dagblad.

Minder regionaal
In 2011 besloot Estro te gaan werken met zes regio’s in plaats van de oude werkunits die erg op zichzelf stonden. ‘Alleen al in Amsterdam waren drie werkunits’ vertelt een woordvoerder van Estro. Door deze nieuwe indeling verdwenen er managementposities. ‘Al die werkunits stond lokale samenwerking in de weg.’ Estro stimuleert nu het uitwisselen van medewerkers tussen kinderopvanglocaties in dezelfde stad of wijk. Dit gaat ten koste van het inhuren van uitzendkrachten of medewerkers met een 0-urencontract; de zogenoemde “flexibele schil”. ‘

Positief resultaat
We willen investeren in onze vaste medewerkers’ aldus de woorvoerder. Ze benadrukt dat die grootschaligheid in het voordeel van Estro werkt. Samenwerken en uitwisseling van medewerkers is veel gemakkelijker.  Ondanks dat Estro enkele locaties moest sluiten of samenvoegen, valt de balans onderaan de streep nog altijd positief uit.

Bron: Finacieele Dagblad

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.