Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit jaar geen benchmark kinderopvang

Marianne Velsink
Brancheorganisatie Kinderopvang organiseert dit jaar, in tegenstelling tot de afgelopen jaren, geen benchmark-onderzoek. Dat heeft gevolgen voor de CBS-verplichting die kinderopvangorganisaties hebben.
Benchmark KO.jpg
Veel kinderopvangorganisaties gebruiken de deelname aan de benchmark om vrijstelling te krijgen van de CBS-jaarstatistiek.

Het benchmarkonderzoek vormt altijd de basis van het Brancherapport Kinderopvang. Hierin staat hoe de branche ervoor staat op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit, personeel en governance. Het rapport is niet alleen handig voor het totaaloverzicht, ondernemers kunnen ook hun eigen resultaten vergelijken met gemiddelden van de branche.

Cijfers van de sector

In de Algemene Leden Vergadering van november besloot de Brancheorganisatie echter van de benchmark af te zien. Dit werd besloten na het invullen van de ambities, financiën en taken van de Brancheorganisatie voor het komende jaar. Omdat de branche gebaat is bij de stand van zaken, wil de Brancheorganisatie wel een eenvoudige vorm van een sectierapport maken, met actualiteiten en cijfers over de sector.

CBS-jaarstatistiek

Veel kinderopvangorganisaties gebruiken de deelname aan de benchmark om vrijstelling te krijgen van de CBS-jaarstatistiek. De resultaten van de Benchmark werden altijd gedeeld met het CBS. Nu dat niet meer gebeurt, moeten kinderopvangorganisaties de gegevens rechtsreeks bij het CBS aanleveren. Dit moet voor 15 mei gebeuren, tenzij u uitstel aanvraagt. Lees hier meer informatie over de CBS-jaarstatistiek.

Wilt u meer weten over bedrijfsvoering in de kinderopvang? Ga naar het dossier Bedrijfsvoering >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.