Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deel je kennis én werkplek met een collega

Nieuwsgierig naar een andere kinderopvangorganisatie? Meelopen met een collega-professional en van elkaar leren? Dat kan met het hbo-uitwisselingsproject Traineeprogramma Cross-over van Fontys Pedagogiek en Kennisnetwerk SJS.
Fotolia

Het Traineeprogramma Cross-over is een uitwisseling, waarbij twee hbo-geschoolde professionals die met kinderen werken aan elkaar worden gekoppeld. Twee dagdelen per maand lopen zij met elkaar mee op de werkvloer, zes maanden lang. Ze leren elkaars werk kennen in de dagelijkse praktijk, wisselen ervaringen uit en geven elkaar feedback.

Intervisie

De koppels krijgen iedere maand samen begeleide intervisie. Deze is niet vrijblijvend, maar onderdeel van de training. De intervisies vinden plaats bij Fontys Hogeschool Pedagogiek in Tilburg. Het traineeprogramma Cross-over loopt van september 2019 tot en met februari 2020. De data van de intervisie-bijeenkomsten worden binnenkort gepubliceerd.

Professie

‘Door het met elkaar meelopen en de intervisie krijg je inzicht in elkaars werk en werkprocessen, én begrip voor elkaars professie. Je ontdekt overeenkomsten, verschillen en prikkelt je stil te staan bij waarom je je werk doet, zoals je het doet’, meldt Fontys.

De kosten bedragen € 150,- per persoon (btw vrijgesteld). De startdatum is 16 september 2019. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.