De beweging naar IKC’s gaat gewoon door’

De vorming van integrale kindvoorzieningen lijkt voorlopig een taak van kinderopvang, onderwijs en gemeenten. Het regeerakkoord zwijgt over IKC’s. Na de eerste teleurstelling is het nodig om vooruit te kijken. Dat gebeurde tijdens het debat 'Integraliteit in het sociale domein' van Kenniscentrum-OK en Kindcentra 2020.

Bij wie ligt nu de bal? De meeste sprekers en aanwezigen van het debat vinden: bij de gemeente. ‘Alle beleidsvelden komen in de gemeente samen. Dat is dus de beste plek om te sturen’, zei Robert Sänger, directeur van Sinne Kinderopvang in Leeuwarden.  Nog liever ziet Sänger een landelijk IKC kennis- en expertisecentrum ontstaan. Ook Charlotte van Zuylen, verandermanager bij Stichting Pas, is van mening dat er een regierol is weggelegd voor gemeenten. Een gemeente heeft op alle niveaus en alle afdelingen met het thema jeugd te maken en kan heel gemakkelijk partijen bij elkaar brengen.

Commitment van alle partners

0
1438

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.