Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dag van de Pedagogisch Professional: vandaag sta jij in de schijnwerpers!

Hoera! Het is de Dag van de Pedagogisch Medewerker en Gastouder, ofwel: Dag van de Pedagogisch Professional. Een dag op om jou als kinderopvangprofessional in het zonnetje te zetten en de waardering voor jouw vak eens extra uit te spreken. Doe mee aan onze winactie en luister naar woorden van dank van minister Karien van Gennip (SZW) en vele anderen!
dag-van-de-pedagogisch-professional-vandaag-sta-jij-in-de-schijnwerpers
wundervisuals / Getty Images / iStock

De derde donderdag van september is een feestelijke dag in de kinderopvang: dan staan pedagogisch professionals in het zonnetje. En dat is meer dan terecht, want dankzij hen krijgen kinderen een veilige en leerrijke ontwikkelomgeving. Juist in de afgelopen coronaperiode werd het belang hiervan nogmaals benadrukt: de kinderopvang fungeerde als veilige haven in een roerige tijd.

Acties KinderopvangTotaal

Vandaag willen ook wij als redactie van KinderopvangTotaal en vakbladen Kinderopvang en Management Kinderopvang jou als professional in de kinderopvang in het zonnetje zetten. Zo krijg je tot en met 6 oktober 2022 50 procent korting op een (online) jaarabonnement van KinderopvangTotaal. Gebruik daarvoor de kortingscode: DagvanPM2022.

Winactie

Daarnaast is er ook een mail-en-win-actie. Ga naar kinderopvangtotaal.nl/winactie en stuur een mail om kans te maken op verschillende prijzen waaronder:
– Twee toegangskaarten voor de Masterclass Opvallend gedrag bij kinderen (1x)
– Jaarabonnement Kinderopvang (2x)
– Het boek “Pedagogiek in de vingers” (3x)
– Het boek “Interactievaardigheden” (3x)

Video’s vanuit de sector

Om pedagogisch professionals te bedanken en waardering uit te spreken voor hun inzet, hebben verschillende partijen vandaag een video online gezet.

Minister Karien van Gennip

Minister Van Gennip bedankt de pedagogisch professionals en benoemt hoe hoog de kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang is. ‘Het tekort aan medewerkers en de hoge werkdruk vragen veel flexibiliteit van jullie. En toch staan jullie er elke dag weer, om de kinderen een fantastische dag te bezorgen. Wat een prestatie van formaat! Dank jullie wel.’ Bekijk de video hier >>

Dankzij jou topper!

Arbeidsmarktplatform Kinderopvang werkt! meldt bij haar video: “Vandaag bedanken we alle medewerkers in kinderopvang. Want ondanks de hoge werkdruk en het personeelstekort sta jij er iedere dag weer. Steeds weer vol enthousiasme en plezier. Wij zijn supertrots op JOU.

Jij, die alle kinderen zoveel laat opvangen. Jij, die zoveel waardevol werk doet. En daarom mag jij vandaag de complimenten opvangen. Je bent een topper. Geniet van jouw dag. En laat jouw collega’s ook meegenieten!”

Bekijk de video:

Brancheorganisatie Kinderopvang bedankt pedagogisch professionals

Ook de BK doet een flinke duit in het zakje. BK-directeur Emmeline Bijlsma trapt de video af met: “Kinderopvang is een vak. Het is vak van jullie! Een vak dat in de schijnwerpers hoort te staan.” Ook Directeur Kinderopvang van het ministerie van Sociale Zaken spreekt zijn waardering uit: “We kunnen met z’n allen ontzettend trots zijn op de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland. Dat is vooral te danken een de pedagogisch professionals.” Hij zegt onder de indruk te zijn van de passie en inzet van pedagogisch professionals. Ook PPINK-directeur Myrte van Gurp en Marjet Winsemius van Voor Werkende Ouders hebben een boodschap voor de pedagogisch professionals, net als verschillende directeuren en managers. Luister naar deze warme woorden:

Voorafgaand aan de Dag van de Pedagogisch Professional worden ook de winnaars van de verkiezing Pedagogisch Professional en Coach van het Jaar 2022 bekend gemaakt. Carolien Libert (Les Petits) is gekozen tot Pedagogisch Coach van het Jaar 2022! Gefeliciteerd! De twee andere genomineerden waren Anna Schilder (VAK) en Inge van Boxmeer (Ons Kindbureau).Omdat alle drie de genomineerden van de verkiezing Pedagogisch Professional van het Jaar zich hebben teruggetrokken, is daar helaas geen winnaar uitgekomen. Lees meer over Carolien

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.