Combi-opleiding voor IKC

Mbo-opleidingscentrum Noorderpoort heeft samen met Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) en de Borgmanschool-Siebe Jan Boumaschool het IKC-lab Groningen opgezet. 24 mbo-studenten worden de komende jaren opgeleid tot pedagogisch medewerker én onderwijsassistent. ‘Het werk verandert, wij veranderen mee.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De studenten tijdens de opening van het IKC-lab.

Met het toenemende aantal integrale kindcentra (IKC’s), komt er meer behoefte aan multi-inzetbare medewerkers. Onder meer de SWKGroep startte dit seizoen met een combi-opleiding pedagogisch werk en sociaal-cultureel werk. In Groningen zijn ze in september gestart met het bundelen van de twee BOL-opleidingen gespecialiseerd pedagogisch werk en onderwijsassistent.

IKC-lab

Maandag 10 september vond de officiële aftrap plaats van het IKC-lab Groningen, zoals de samenwerking tussen SKSG, opleidingscentrum Noorderpoort en de Borgmanschool-Siebe Jan Boumaschool genoemd wordt. Elsa van den Ouweland, woordvoerder namens Noorderpoort: ‘De groep die nu gestart is in het IKC-lab zijn tweede en derdejaars studenten. In de loop van

0
966

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.