Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

BVOK niet toegelaten aan cao-tafel: ‘Grote kans op weer twee cao’s Kinderopvang’

Frida Noordzij
De BrancheVereniging Ondernemers Kinderopvang (BVOK) wordt als branchepartij niet toegelaten aan de cao-onderhandelingen voor de nieuwe cao Kinderopvang en heeft daartegen protest aangetekend. De BVOK noemt het uitsluiten van de ondernemers met praktijkkennis van de cao-onderhandelingen ‘een gemis voor de kinderopvangsector’.
bvok-niet-toegelaten-aan-cao-tafel-grote-kans-op-weer-twee-caos-kinderopvang
thodonal / stock.adobe.com

De BVOK sloot in 2021 een cao-akkoord met LBV, de zogeheten cao MKMB Kinderopvang. ‘Een cao met een positieve en optimistische insteek, die niet werkdruk maar (meer) werkplezier als kernthema heeft gekozen’, zei de BVOK daar toen over. De cao-afspraken die daarin zijn gemaakt, gelden voor alle medewerkers van kinderopvangorganisaties die aangesloten zijn bij de BVOK en loopt tot en met 31 december 2023.

Bezwaar tegen avv

Niet lang daarna tekende de BVOK bezwaar aan tegen het algemeen verbinding verklaren (avv) van de cao Kinderopvang, vanuit een akkoord tussen branchepartijen BK, BMK en CNV. Diezelfde partijen eisen, samen met cao-partij FNV, dat de BVOK dit bezwaar intrekt, meldt de BVOK in een persbericht. Als de BVOK dit niet doet, is zij niet welkom. Die laatste zegt op haar beurt dat dit bezwaar al is ingediend door haar leden en ze daar niet van terug kan komen en dat wanneer er een cao-overeenkomst is tussen alle branchepartijen, inclusief de BVOK, zij ‘zonder voorwaarden en onverwijld de cao MKMB Kinderopvang zal intrekken per 1 januari 2023’.

Reactie partijen

De BK, BMK, FNV en CNV zeggen op Kinderopvang werkt! het volgende over de eventuele toetreding van de BVOK tot de onderhandelingstafel:

Kort voor de start van de cao-onderhandelingen heeft BrancheVereniging Ondernemers Kinderopvang (BVOK) een verzoek gedaan om aan de onderhandelingstafel toegelaten te worden. Cao-partijen hebben aangegeven dat BVOK in principe welkom is om deel te nemen aan de onderhandelingen.

Voor een constructief overleg past het niet dat BVOK een bezwaarprocedure heeft lopen tegen de afwijzing van het dispensatieverzoek voor de eigen cao, de Cao MKMB Kinderopvang. Cao-partijen hebben begrip voor de wens van BVOK om de uitkomst van de bezwaarprocedure af te wachten en respecteren deze wens. Zodra de definitieve uitspraak hierover bekend is, zijn cao-partijen bereid om opnieuw in overleg te gaan over de toetreding van BVOK tot de cao-onderhandelingen.”

‘Gemis voor de sector’

Ook de BVOK zegt in gesprek te blijven met de vier cao-partijen en hoopt dat deze partijen ‘tijdig hun koers wijzigen’ en dat de BVOK alsnog mag aansluiten op de eerste onderhandelingsdag op 3 oktober 2022. ‘Wij zien het uitsluiten van ondernemers met praktijkkennis van de cao-onderhandelingen als een gemis voor de kinderopvangsector. Door het uitsluiten van de BVOK is de kans op versnippering en verharding binnen de sector reëel en de kans groot dat er wederom twee cao’s Kinderopvang komen.’

Samen optrekken

En dat wil de BVOK juist niet. ‘Juist nu de kinderopvangsector in roerige tijden verkeert is de BVOK van mening dat het van belang is dat de sector samen optrekt en voor rust zorgt in de branche Kinderopvang. Daar hoort volgens de BVOK ook één cao voor de gehele branche Kinderopvang bij.’

De onderhandelingen voor de nieuwe cao Kinderopvang zijn van start. Maar waarover wordt precies onderhandeld? De BK en de BMK presenteren de thema’s waarover zij afspraken willen maken met de vakbonden in zogeheten inzetbrieven. Wat zien de werkgeversorganisaties graag in een nieuwe cao?

1 REACTIE

  1. De BVOK heeft zelf gekozen voor een eigen CAO. En die loopt tot en met december volgend jaar. Hoogstwaarschijnlijk (door alle ontwikkelingen in de maarschappij) gaan de lonen voor CAO kinderopvang aankomend jaar omhoog plus een verbetering voor de arbeidsvoorwaarden (en terecht). De BVOK ziet de bui al hangen met verloop van medewerkers naar organisaties met een veel betere CAO. Waarin geen wachtdagen zitten en een beter loon.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.