Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

BV Familie wil dat bassisscholen beter plannen

Juffen- en meesterdag, schoolreisje, de musical, sportdag en oh ja, nog wat belangrijke toetsen. Soms lijkt het alsof alle activiteiten op school zich aan het einde van het schooljaar ophopen. De agenda van ouders, scholen en kinderen loopt daarbij over. Dat zorgt voor veel stress bij gezinnen. BV Familie roept basisscholen daarom op om veel beter te plannen.
iStock

Dit

Registreren

1 REACTIE

  1. Het is jammer dat het idee wordt gegeven dat scholen niet aan planning doen, niets is minder waar. We worden in het onderwijs nog net niet opgehangen in diverse planningen voor het hele jaar! In het begin van het schooljaar wordt een kalender meegegeven, bij ons tenminste wel en wij zijn echt geen uitzondering, waarop de verschillende activiteiten staan, wat let je om daar in je eigen agenda rekening mee te houden? We doen ons best om met vele factoren rekening te houden, maar soms zit je qua momenten vast aan andere zaken. Bijvoorbeeld in verband met landelijke afspraken (afname cito), weersomstandigheden (sportdagen) of materialen, die ook door andere scholen worden gebruikt (verkeerskar) of evenementen/ activiteiten, die door derden worden georganiseerd (avondvierdaagse).
    Het is jammer dat scholen niet meer het voordeel van de twijfel krijgen, alleen vanuit persoonlijk ongerief wordt geredeneerd en dit soort keiharde en eenzijdige visies meewerken aan stemmingmakerij, waar scholen al vaak tegen aanlopen. Het onderwijs wordt zo wederom ten onrechte in een hoek geplaatst, waar ze niet verdient te zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.