Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BOL-stagiairs inzetbaar tijdens de zomervakantie

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, zal er in de kinderopvang weer vraag ontstaan naar BOL-studenten die in de vakanties kunnen werken. Vanaf nu mag een BOL-er met een stagecontract dat vóór de zomervakantie afloopt, wél in de zomervakantie worden ingezet.
bol-stagiairs-inzetbaar-tijdens-de-zomervakantie
[M] Sunny studio / stock.adobe.com

Dit heeft de GGD GHOR vandaag gemeld. Vanaf deze zomervakantie mag de BOL (Beroeps Opleidende Leerweg)-stagiair ook zonder praktijkovereenkomst in de vakantie worden ingezet. Ook mag de mbo-student die het eerste jaar heeft afgerond, direct in de zomervakantie werken. Voorheen mocht de BOL-er met een stagecontract dat vóór de zomervakantie afliep, niet in de zomervakantie werken op diezelfde stageplek.

Wel geldt voor de nieuwe regels een aantal aanvullende voorwaarden. Voor de inzet op grond van artikel 9.6.3 cao van BOL’ers en hbo’ers (niet-duaal) in de zomer geldt:

  • De student beschikt over een inschrijving bij een opleiding voor het schooljaar waarin inzet plaatsvindt (bijvoorbeeld onderwijsovereenkomst of bewijs van inschrijving)
  • De student mag nooit alleen op de groep staan, behalve tijdens de pauzes
  • Een mbo-student die het eerste jaar heeft afgerond kan in de zomervakantie worden ingezet. Afronding van het programma blijkt bijvoorbeeld uit een overgangsbewijs naar het tweede leerjaar. Deze beperking geldt niet voor hbo niet-duaal studenten
  • De mbo-student mag uitsluitend op de stagelocatie ingezet worden
  • In alle gevallen is een arbeidsovereenkomst verplicht als de formatieve inzet plaatsvindt

De actuele FAQ is te vinden in het ondersteuningsportal van GGD GHOR.

Bron: Kinderopvang.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.