Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BN’ers roepen vaders op meer voor te lezen

Elf bekende vaders gaan mannen oproepen meer voor te lezen aan hun kinderen en kleinkinderen. Hiervoor is een 'Vaders Voor Lezen-elftal' samengesteld, bestaande uit onder anderen Ruben Nicolai, Eric Corton, Beau van Erven Dorens, Job Cohen en Dennis van der Geest.
BN'ers roepen vaders op meer voor te lezen
Foto: ANP

Er zijn nog steeds te veel kinderen die na de basisschool een leesachterstand hebben, stelt de ‘Leescoalitie’, een samenwerkingsverband van onder meer de stichting Lezen, de stichting CPNB en de openbare bibliotheken. ‘Met name vaders lezen hun kinderen weinig voor, terwijl juist een vaderlijk leesvoorbeeld een groot effect heeft op het leesgedrag van kinderen.’

Vooral meisjes

Jongens blijven achter bij meisjes op het gebied van lezen en vaders lezen hun kinderen minder vaak voor dan moeders. Uit onderzoek in november vorig jaar bleek dat 62 procent van de jongeren het leuk vindt om een boek te lezen, maar dit geldt vooral voor meisjes. Voor jongens is gamen, sporten en tv-kijken een stuk populairder.

Elftal

Het Vaders Voor Lezen-elftal gaat zich in de komende jaren inzetten om het belang van (voor)lezen bij mannen onder de aandacht te brengen. Op 9 april wordt in de Amsterdam ArenA tijdens een congres het complete elftal gepresenteerd voor de campagne.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.