Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – intentieverklaring Jeugd & Gezin

In april is in het gemeentehuis van Kerkrade een intentieverklaring ondertekend, die moet uitmonden in de opening van het Centrum voor Jeugd en Gezin Kerkrade (CJG) in september van dit jaar. Door middel van de intentieverklaring geven we aan om samen met het gemeentebestuur van Kerkrade, de GGD Zuid Limburg, Meander Jeugdgezondheidszorg, Impuls organisatie voor welzijnswerk Kerkrade, Onderwijsstichting Movare, College Rolduc, Bureau Voortijdig Schoolverlaten Parkstad Limburg en Bureau Jeugdzorg af gezamenlijk het CJG Kerkrade vorm en inhoud te geven.
Inmiddels zijn we het eens geworden over de kaders en uitgangspunten op basis waarvan het CJG Kerkrade wordt gerealiseerd. Zo zullen de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen voor primair en voortgezet onderwijs deel uitmaken van het CJG-netwerk. Er wordt gewerkt vanuit de overtuiging dat elke opvoed-/opgroeivraag aan het juiste loket is gesteld en daarom een passend antwoord/vervolg dient te krijgen.
De afgelopen jaren heeft de Gemeente Kerkrade fors geïnvesteerd in netwerken van en rond jeugdgezondheidszorg, kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, onderwijs en jeugdzorg. Dit met de bedoeling om een sluitend en passend aanbod van preventieve jeugdvoorzieningen te realiseren. Alle ouders, jeugdigen en kinderen moeten als zij dit willen met alle mogelijke vragen over opvoeden en opgroeien én voor hulp terecht kunnen bij een laagdrempelig en herkenbaar punt in de buurt. De gemeente Kerkrade wil dat kinderen en jeugdigen veilig en gezond in een kansrijke omgeving kunnen opgroeien en zich zo goed als mogelijk kunnen ontwikkelen tot zelfstandige burgers. Het CJG Kerkrade moet hier een belangrijke bijdrage aan leveren; daar willen we als kinderopvang graag onderdeel van uit maken.
Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.