Bkr-maatregel ontbreekt bij prognose kostenontwikkeling 2019

Ayit Consultancy verzorgt ieder jaar de kostenprognose voor het jaar erop. Dit jaar durft het adviesbureau een verantwoorde kostenraming van de aanpassing van de beroepskracht-kindratio (bkr) voor 0-jarigen echter niet te geven. Daarvoor zijn de verschillen te groot en de gemeten effecten te uiteenlopend.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

Ayit Consultancy doet de prognose in opdracht van de Brancheorganisatie Kinderopvang. MTH Accountants en Adviseurs werkten aan de prognose voor 2019 mee. Natuurlijk heeft de kinderopvangbranche ieder jaar te maken met loonsstijgingen, nieuwe wet- en regelgeving en stijgende huur- en energiekosten. De kostenstijging voor 2019 wordt echter beheerst door de belangrijke IKK-maatregelen van een nieuwe bkr en het aannemen van een pedagogisch coach.

Personeelskosten

De twee maatregelen hebben betrekking op de toch al grootste kostenpost van een kinderopvangaanbieder: personeelskosten. Deze kosten nemen ongeveer 70 procent van de totale kosten in beslag. Behalve de twee IKK-maatregelen krijgt de kinderopvang te maken

0
1257

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.