Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bienfait stapt op bij Smallsteps

Bestuursvoorzitter Jean-Pierre Bienfait van kinderopvangorganisatie Smallsteps heeft zijn functie neergelegd. De voormalige directievoorzitter van Estro zegt dat de commotie en onrust die is ontstaan door het faillissement en de doorstart van Estro de reden is van zijn vertrek.
Bienfait stapt op bij Smallsteps
Foto: ANP

Bienfait lichtte medewerkers van Smallsteps in via een interne nieuwsbrief. Een woordvoerder van Smallsteps heeft het vertrek van Bienfait tegenover verschillende media bevestigd. De taken van Bienfait bij Smallsteps worden tijdelijk vervuld door financieel directeur Kris Geysels.

Faillissement?

Zowel Geysels als Bienfait zijn niet onomstreden na wat er allemaal rond het faillissement van kinderopvangorganisatie Estro gebeurd is. In juli ging Estro failliet, maar de organisatie maakte in afgeslankte vorm een doorstart onder investeerder H.I.G Capital. 130 vestigingen sloten hun deuren en ongeveer duizend mensen verloren hun baan. ‘Was er eigenlijk wel sprake van een faillissement?’ vragen sommigen zich af. Vakbond Abvakabo FNV vindt van niet en start om die reden een rechtszaak tegen Smallsteps. Mocht er inderdaad geen sprake zijn van een faillissement, dan hebben de medewerkers van Estro recht op een ontslagvergoeding.

SWKGroep

Er wordt toch al veel kritiek geuit op de manier waarop Estro is doorgestart als Smallsteps. Alles leek op voorhand al in kannen en kruiken. Andere geïnteresseerde kinderopvangorganisaties, zoals de SWKGroep, kregen niet de mogelijkheid om hun interesse voor de Estro-locaties te uiten terwijl ze meer geld wilden bieden en meer locaties konden openhouden.

Kinderopvangorganisatie SWKGroep wil een onafhankelijk onderzoek naar het faillissement van Estro. De organisatie is het niet eens met hoe het faillissement is verlopen. SWKGroep deed een hoger bod dan Smallsteps en wilde meer locaties openhouden, maar is nooit in de onderhandelingen meegenomen. Lees meer

Bonussen

Bienfait kwam in opspraak omdat hij vlak voor het faillissement van Estro een bonus kreeg uitgekeerd. Eerder had hij ook al een bonus ontvangen, net als zijn collega Kris Geysels, over het jaar 2013. Maar Bienfait kwam pas in november 2013 in dienst. De curator in de faillissementszaak van Estro, Wouter Jongepier, doet een onderzoek naar de rechtmatigheid van de bonussen. Was het niet rechtmatig, dan vordert Jongepier de bonussen namens de boedel terug. Minister Asscher heeft zich al kritisch uitgelaten over de uitgekeerde bonussen, maar wacht het onderzoek van Jongepier af.

‘Als blijkt dat de bonussen zijn uitgekeerd toen het faillissement al aanstaande was, kan het zijn dat die namens de boedel worden teruggevorderd’, zegt curator Jongepier. Lees meer

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.