Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Benchmark Kinderopvang 2017 van start

Kinderopvangmanagers kunnen de Benchmark Kinderopvang 2017 invullen. Hiermee dragen ze bij aan een goed beeld van de financiële positie van de kinderopvangsector. Het is ook mogelijk om eigen financiële resultaten te vergelijken met andere kinderopvangorganisaties.
Benchmark-AdobeStock.jpg
De vragenlijst is dit jaar flink ingekort. - Foto: AdobeStock

De Benchmark is een initiatief van Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, BOinK, Voor Werkende Ouders en Waarborgfonds Kinderopvang. Voor deelname aan de benchmark 2017 heeft u uw jaarrekening van 2016 nodig. Vergeleken met vorige edities is de vragenlijst flink ingekort. Nieuw is ook dat de vragenlijst door meerdere medewerkers ingevuld kan worden waardoor de inspanning kan worden verdeeld. Verder is het mogelijk om de vragenlijst tussentijds te stoppen en later af te ronden.

Vergelijk resultaten

Eigen resultaten kunnen direct vergeleken worden met de resultaten van andere deelnemers. U kunt zelf een groep (anonieme)organisaties uitkiezen om resultaten mee te vergelijke. De uitkomsten van de Benchmark worden verwerkt in het Sectorrapport Kinderopvang. Hierin staan allerlei feiten, cijfers en ontwikkelingen over de kinderopvang. Dat is niet alleen voor kinderopvangondernemers zelf relevant, maar ook voor overheden, financiers en andere stakeholders uit de sector.

Het invullen van de Benchmark kan nog tot 24 november. Start de Benchmark

Wat kwam er uit de benchmark van 2016? Ondanks de aantrekkende markt, waren er nog toen  veel kinderopvangorganisaties die te weinig middelen hadden om hun rekeningen te betalen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.