Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse ouders hoeven verhoogd uurtarief niet te betalen

De Geschillencommissie Kinderopvang heeft ouders in het gelijk gesteld die bezwaar maakten tegen de verhoging van het uurtarief op een Amsterdams kinderdagverblijf. BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma noemt de zaak uniek.
Fotolia

Dat meldt Het Parool.

Nadat de houder van kinderdagverblijf Mijn Blokje het uurtarief met bijna een euro wilde verhogen, naar 8,59 euro, stelde de oudercommissie (oc) vragen over de reden van de verhoging. Zonder resultaat. Een lid van de oc zegt tegen het nieuwsmedium: ‘Het zou kunnen dat de nieuwe prijs legitiem is, maar dat was niet uit de cijfers op te maken. Die deugden voor geen meter. De ondernemer wilde niet met ons in gesprek.’

Bezwaarschrift

Hij stelde een bezwaarschrift van veertig pagina’s op en de Geschillencommissie gaf de ouders gelijk: het kinderdagverblijf moet beter beargumenteren waarom de prijs moet worden verhoogd. Tot die tijd blijft de oude prijs gehandhaafd.

‘Uniek’

Volgens Gjalt Jellesma is het uniek dat de Geschillencommissie, wiens uitspraken sinds twee jaar bindend zijn, een uitspraak in het voordeel van de ouders doet. Hij benadrukt het belang van een oudercommissie en de wettelijke verplichting die ondernemers hebben om oudercommissies uit te leggen welke keuzes zij maken en waarom. ‘Deze ouders hebben kennis van zaken en hebben er veel tijd in gestoken. De meeste ouders hebben daar geen zin in, en geef ze eens ongelijk.’

Eigenaar

Ouarda El Bardai, eigenaar van het kinderdagverblijf, ontkent dat de oudercommissie onvoldoende is geïnformeerd. De reden waarom El Bardai niet met de ouders in gesprek wilde, komt omdat de toon ‘aanvallend en negatief’ was. ‘Alles wat we aan argumenten inbrachten, was per definitie niet waar. Op die basis kun je geen gezond gesprek met elkaar voeren.’ Het kinderdagverblijf zet de tariefverhoging door, maar zal, zoals de Geschillencommissie heeft opgedragen, deze beter beargumenteren.

Bron: Het Parool

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.