Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam organiseert Dag van de Voorschool

Amsterdam organiseert op woensdag 12 april de Dag van de Voorschool. Op die dag kunnen ouders een kijkje nemen op een voorschool (kinderdagverblijf of peuterspeelzaal) bij hen in de buurt en, als ze willen, hun kind meteen inschrijven.
Dag-van-de-Voorschool.jpg

Amsterdam geeft ouders een inkijkje op de voorscholen ter voorbereiding op de harmonisatie die per 1 januari 2018 ingaat. De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk peuters gebruik gaan maken van voorschoolse opvang. Ouders met een laag inkomen en/of met een kind met een (taal)achterstand betalen 7 cent per uur, de rest vergoedt de gemeente.

Vragen over VVE

Voorscholen zijn in Amsterdam beschikbaar voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. Ouders die interesse hebben of nieuwsgierig zijn kunnen woensdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur terecht. Ze kunnen een rondleiding krijgen, vragen stellen over het VVE-programma waarmee wordt gewerkt en voor kinderen is er een mogelijkheid om te komen spelen, voorgelezen te worden, te tekenen, zingen of bewegen.  Als ouders hun kind direct willen inschrijven, dan kan dat. Inschrijven kan al vanaf dat kinderen 1 jaar oud zijn.

Onlangs maakte de gemeente  Amsterdam bekend hoe ze de harmonisatie gaat inrichten. Dit houdt in dat gratis voorscholen gaan verdwijnen. Maar de gemeente betaalt wel tot 15 uur per week mee voor de laagste inkomens en kinderen met een taalachterstand. Lees meer

Nieuwsgierig welke voorscholen meedoen? Bekijk een overzicht op de website van de gemeente Amsterdam

Voor de harmonisatie heeft de gemeente Amsterdam een speciale pagina over  voorschoolse opvang ingericht. Deze pagina richt zich hoofdzakelijk op ouders in de stad. Bekijk hem hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.