Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aangiftes tegen medewerkers basisschool

Aangiftes tegen medewerkers basisschool

De zedenpolitie doet onderzoek naar ,,grensoverschrijdend” gedrag van twee medewerkers van een basisschool in Zoetermeer. De politie kreeg deze week twee aangiftes binnen. Dat liet de politie donderdag weten.


Ook een vrouwelijke leerkracht
Beiden zijn op non-actief gesteld, aldus de politie. Het zou gaan om een vrouwelijke leerkracht en de directeur van de school. De politie deed woensdag huiszoeking bij de twee. Wat er precies is gebeurd, kon de politie nog niet zeggen.

Emotionele bijeenkomst
Ouders van de kinderen op school kregen per brief te horen dat er aangifte is gedaan en dat de politie een onderzoek is begonnen. Tijdens een bijeenkomst op woensdag konden ouders vragen stellen en kregen ze informatie over het vervolg van het onderzoek. Een politiewoordvoerder noemde het ,,begrijpelijkerwijs een emotionele avond”.

Fulltime werkzaam
Mogelijk komt er een nieuwe bijeenkomst voor alle ouders van de kinderen op school, aldus voorzitter Ed Spruijt van het college van bestuur van de stichting, waar de school onder valt. De medewerkers tegen wie aangifte is gedaan, waren volgens hem fulltime werkzaam op de school. De medewerkers van de school zijn woensdagochtend ingelicht. Burgemeester Jan Waaijer van Zoetermeer heeft met het personeel gesproken.

Bron: anp
Foto: Stock XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.