Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

2 miljoen extra voor De Gezonde School

Veel meer scholen dan verwacht hebben belangstelling voor het project gezonde school. Om dit jaar en in 2015 aan die vraag te kunnen voldoen, stellen de ministeries van VWS en OCW 2 miljoen euro extra beschikbaar.
2 miljoen extra voor De Gezonde School
Foto: ANP

Onlangs maakte het RIVM bekend ook een vignet voor De Gezonde Kinderopvang te willen starten in 2015. Eerst wordt onderzocht of hier voldoende animo voor is en hoe zo’n vignet eruit zou moeten zien.

Gezond trakteren

Scholen kunnen inschrijven op extra ondersteuning voor sport, bewegen en gezonde leefstijl. Daarbij kan bijvoorbeeld aandacht worden besteed aan gezond trakteren, sport tijdens de pauze maar ook de inrichting van een schoolplein waardoor kinderen makkelijker kunnen bewegen.

Veel animo

De scholen kunnen kiezen voor advies op maat van een adviseur of voor extra uren hulp bij een schoolactiviteit op het gebied van sport, bewegen en een gezonde leefstijl. De animo onder scholen blijkt groot. Eind 2013 dienden 1200 basisscholen, 300 scholen in het voortgezet onderwijs en 50 mbo-scholen een aanvraag in. Twee keer zoveel als verwacht, aldus VWS en OCW.

Sport en bewegen

Minister Edith Schippers (VWS): ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen leren wat gezond is, maar vooral ook dat sport en bewegen hartstikke leuk zijn. Het is goed als scholen daar op een positieve manier aan bijdragen en er zo enthousiast over zijn.’

Obesitas

Van 2012 tot en met 2016 was 4 miljoen euro beschikbaar voor de onderwijsagenda sport, bewegen en gezonde leefstijl. In 2013 kwam daar 2 miljoen bij om obesitas en overgewicht bij jongeren aan te pakken. Voor 2014 en 2015 komt er dus nogmaals 2 miljoen euro bij.

1 REACTIE

  1. Goed nieuws voor RIVM:
    GGD Zuidoost-Brabant en Korein Groep ontwikkelden in 2011 dit vignet – keurmerk zelfs – al: Het Gezonde Kinderplein.
    En weet dat kinderopvang doorgaans al aan bijzonder veel aspecten van zo’n keurmerk voldoet
    Weinig extra inspanning, meer externe waardering….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.