Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

14.000 pm’ers profiteren van BKK-budget

14.000 pm'ers profiteren van BKK-budget

Sinds de oprichting van Bureau kwaliteit Kinderopvang (BKK) een jaar geleden, hebben ruim 14.000 medewerkers in de kinderopvang extra pedagogische scholing gekregen. In totaal vroegen 474 kinderopvangorganisaties opleidingsbudget aan. Zij vertegenwoordigen bijna driekwart van alle medewerkers in de branche.

Goed op de kaart
Uit de nulmeting, uitgevoerd door Bureau Bartels, blijkt dat de activiteiten van BKK goed op de kaart staan. Zo is 95 procent van de doelgroep bekend met BKK en kent ruim 90 procent het gepubliceerde pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar. Dit bij Elsevier Gezondheidszorg uitgegeven boek vormt de inhoudelijke basis voor de kwaliteitsimpuls van BKK.

Ook voor kleine organisaties
Carla Bienemann, BKK-directeur, vertelt dat vooral grote kinderopvangorganisaties gebruik maken van de mogelijkheden voor pedagogische nascholing. ‘Het is belangrijk dat ook kinderen en pedagogisch medewerkers in kleine organisaties de vruchten plukken van extra pedagogische scholing. Ook kleine organisaties kunnen zonder veel moeite opleidingsbudget aanvragen, of hun pedagogisch medewerkers een EVC-procedure laten doorlopen.’
Daarnaast geeft BKK aan dat ze extra gaat focussen op de effecten van scholing en de borging van die effecten binnen de organisaties.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.