Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zaterdagopvang in Zeeuws-Vlaanderen succesvol

Susan Schaeffer
Naar de kinderopvang op zaterdag? Dat kan sinds kort bij kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. De pilot bleek een succes en nu gaan er elke zaterdag tien tot zestien kinderen naar de opvang.
Fotolia

De kinderopvang besloot ook op zaterdag open te gaan, omdat de ouders erom vroegen, meldt omroep Zeeland.

De concurrentie vanuit het nabijgelegen België (waar de kinderopvang goedkoper is) heeft geen rol gespeeld. ‘Dit is een regio waarin veel mensen in de horeca of detailhandel werken. Ook in het weekend gaat daar het werk gewoon door en hebben mensen behoefte aan opvang,’ vertelt unit manager Barry Haerens aan de omroep. ‘Na wat wikken en wegen zijn we vorig jaar zomer gestart met een pilot. Vervolgens hebben we gekeken of de animo bleef bestaan.’

Succes

De pilot bleek een succes. Er werd gestart met drie kinderen en nu komen er wekelijks tien tot zestien kinderen naar de opvang. De kinderopvang is open op zaterdagen van half acht tot zes, voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De kinderen kunnen er knutselen, voetballen en bouwen.

Lees ook: Kinderopvang op zaterdag: meerdere organisaties hebben het geprobeerd, maar niet altijd met evenveel succes. Want is het aantal aanmeldingen voldoende om de (extra) personeelskosten van te betalen? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.