Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kaching! Personeel bso BOON uit Amstelveen krijgt 10 procent loonsverhoging

In deze onrustige en onzekere tijden waarin de inflatie de pan uitrijst, zie je steeds vaker mooie initiatieven voorbij komen om personeel blij te maken. Ook sport-bso BOON uit Amstelveen doet een duit in het zakje van haar medewerkers, en geeft maar liefst 10 procent loonsverhoging.
geld
Beeld: AdobeStock

De waardering voor haar medewerkers is normaliter al enorm volgens directeur Alex Baarda, maar in deze tijden van inflatie en personeelstekorten geeft bso BOON haar medewerkers een extra steuntje in de rug. Sinds 1 september hebben alle medewerkers van bso BOON een salarisverhoging van 10 procent gekregen. Met deze structurele stap wil bso BOON niet alleen haar medewerkers extra waarderen, maar hoopt ook een inspiratie te zijn voor andere kinderopvangorganisaties.

Over bso BOON

Bso BOON is een sport-bso in Amstelveen. Bij BOON vind je geen computerspelletjes of tv’s en mogen kinderen niet op hun mobiele telefoon of gebruikmaken van een iPad. Op het complex Escapade in Amstelveen is BOON al meer dan dertien jaar gelegen tussen voetbalvelden, tennisbanen, bootcampbaan, sporthallen en gymnastieklokalen. Regen of zonneschijn: bij BOON is iedereen altijd in beweging.

Eigenlijk is iedereen het erover eens: medewerkers in de kinderopvang moeten meer gaan verdienen. Maar dat moet wel haalbaar zijn. Bij de start van de cao-onderhandelingen roepen cao-partijen BK, BMK, FNV en CNV in een brief aan minister Van Gennip (SZW) dan ook op om het maximale fiscale uurtarief voor kinderopvang éxtra te verhogen, wat één op één wordt doorberekend in de salarisverhoging voor pedagogisch professionals. Lees hier meer >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.