Willekeur in toezicht: is het te voorkomen?

Willekeur in toezicht: het is één van de meest gehoorde klachten vanuit de kinderopvang. Waarom lijkt in de ene gemeente alles te mogen, zolang je het als houder goed uitlegt, en waarom is in de andere gemeente regel ook echt regel?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dat de verschillen inderdaad vrij groot zijn tussen de 27 GGD-afdelingen in Nederland, toont aanvullend onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs (IvhO) aan. Zij concludeerde al in 2014 dat er grote regionale verschillen bestaan in het percentage handhavingsadviezen door GGD’en. De IvhO onderzocht daarom in samenwerking met GGD GHOR Nederland welke verschillen er precies zijn en wat hiervoor mogelijke verklaringen zijn.

Getoetste voorwaarden

De verschillen zijn allereerst te zien in het aantal voorwaarden dat inspecteurs op kinderopvanglocaties toetsen. Er zijn regio’s waar 23 voorwaarden op locatie werden getoetst tijdens een inspectie (GGD Hollands Midden) en dat loopt op tot

0
1350

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.