Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Webinar voor pedagogisch professionals én ouders

Beroepsvereniging PPINK en ouderbelangenvereniging BOinK houden op 9 september 2020 het gratis webinar 'Zien twee ogen meer dan één?', voor professionals in de kinderopvang en ouders. Prof. dr. Ruben Fukkink vertelt over de verschillen en overeenkomsten wanneer beide groepen naar het kind kijken.
AdobeStock

Wetenschappelijk onderzoek onder kinderen die naar de kinderopvang gaan, laat zien dat ouders en pedagogisch professionals overeenkomsten én verschillen zien in het temperament, het welbevinden en de sociaal-emotionele ontwikkeling van het jonge kind.

Ontwikkeling kind

Wordt de ontwikkeling van een kind voorspeld door de sekse van het kind, het temperament of de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang? Op deze vragen zal prof. dr. Ruben Fukkink, bijzonder hoogleraar Kinderopvang aan de Universiteit van Amsterdam, ingaan in dit interactieve webinar ‘Zien twee ogen meer dan één?’.

Verschillende perspectieven

PPINK en BOinK: ‘Samen met ouders en pedagogisch professionals bespreken we de visies van volwassenen op ‘hun’ kind. Hebben we het over hetzelfde kind of over wisselende perspectieven van volwassenen op een kind in verschillende werelden? Zijn verschillende perspectieven tegenstrijdig of aanvullend?’

Voorafgaand aan het webinar kunnen vragen ingediend worden die mogelijk ter plekke besproken kunnen worden. Ook tijdens het webinar zelf is er ruimte voor het stellen van vragen via de digitale chat-functie. Meld je hier aan voor het webinar >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.