Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Webinar: hoe herken je autisme op jonge leeftijd (0-6 jaar)?

Kenmerken van autisme kun je vaak al in de baby- en peutertijd herkennen. Maar hoe? Daarover gaat het webinar ‘Vroegsignalering autisme’ voor professionals die om het kind heen staan, waaronder pedagogisch medewerkers en gastouders.
webinar-hoe-herken-je-autisme-op-jonge-leeftijd-0-6-jaar
South_agency / Getty Images / iStock

Hoewel kenmerken van autisme dus al zichtbaar zijn bij baby’s en peuters is het herkennen en op de juiste manier interpreteren van deze signalen soms vrij lastig. Zeker omdat het jonge kind nog volop in ontwikkeling is.

Vroegsingalering

Toch zorgt vroegsignalering ervoor dat er al op jonge leeftijd passende begeleiding kan worden ingezet. In het webinar leren professionals hoe zij signalen van autisme op jonge leeftijd herkennen en wat zij vervolgens kunnen doen. De webinar geeft ook kennis over diagnostiek en behandeling bij autisme. Eventuele drempels om vervolgstappen te zetten worden besproken.

Info webinar

Het webinar vindt plaats op donderdag 27 januari 2022 en deelname kost 25 euro. Inschrijven kan tot en met 26 januari 2022. Wil je meer weten? Klik dan hier >>

Geen kind is te jong om al lekker in beweging te komen! Daarom is de Week van de Motoriek, die dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 5 november, voor álle kinderen vanaf 0 jaar oud. Het thema dit jaar is: ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd.’ Doe jij mee aan de webinars? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.