Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wasko Kinderopvang wint prijs Beste Werkgever

Marianne Velsink
Kinderopvangorganisatie Wasko uit Papendrecht heeft de Beste Werkgeversprijs gewonnen. De organisatie werd genomineerd voor de Award voor Beste Werkgever in de categorie van bedrijven met minder dan 1000 medewerkers. De prijs wordt uitgekeerd omdat Wasko een heel punt steeg in de Beste Werkgevers Score. Daarmee was Wasko de hoogste stijger.
'De medewerkers laten het afgelopen jaar een enorme bevlogenheid en betrokkenheid zien. Deze prijs is voor hen. '
'De medewerkers laten het afgelopen jaar een enorme bevlogenheid en betrokkenheid zien. Deze prijs is voor hen. '

Onderzoeksbureau Effectory voerde het werkgeversonderzoek bij meer dan 200.000 medewerkers en bij 347 werkgevers uit. Directeur Mieke van der Linden nam de prijs in ontvangst. ‘We voelen ons vereerd en zijn ongelooflijk trots! Tegelijkertijd werd ik tijdens de prijsuitreiking ook wel wat verlegen. Dat we de prijs van de Grootste Stijger hebben gekregen is vooral een enorme opsteker voor alle medewerkers bij Wasko. Zij zijn het die de prijs verdienen, want de medewerkers hebben na de reorganisatie van 2013 een enorme veerkracht en veel positieve energie laten zien.’

Zelfwerkzaamheid

Wasko heeft, net als veel andere kinderopvangorganisaties, te lijden gehad onder de crisis en vraaguitval. De organisatie heeft het hoofd niet laten hangen en gekozen voor een organisatieverandering die leidt tot minder regels en meer zelfwerkzaamheid. Van der Linden vertelt dat dit heeft geleid tot nieuwe initiatieven zoals sport bso’s, uitbreiding van het peuterspeelzaalwerk, samenwerking met Bibliotheek Aanzet, kinderyoga en massage, koken met de kinderen, diverse wijkactiviteiten en een spannende vakantieprogrammering. ‘De medewerkers laten het afgelopen jaar een enorme bevlogenheid en betrokkenheid zien. Gepassioneerd en met liefde voor de kinderen waar we voor mogen zorgen. De nieuwe aanpak binnen Wasko werkt alleen als iedereen daaraan bijdraagt. En dat gebeurt. Dus deze prijs is voor de medewerkers.’

Werkgeversonderzoek

Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de 15e keer uitgevoerd door Effectory. De prijzen werden uitgereikt tijdens het druk bezochte Beste werkgevers Evenement dat zij samen met Intermediair Magazine organiseerden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.