Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wasko Kinderopvang en SKA fuseren

Wasko Kinderopvang (40 locaties) en Stichting Kindercentra Alblasserwaard (SKA, 10 locaties) gaan in het tweede kwartaal van 2017 fuseren. De gezamenlijke naam wordt Wasko Kinderopvang.
1Wasko-SKA.jpg
'Doordat we samen gaan kunnen we van elkaars sterke punten gebruik maken.' - Foto: Eigen foto Wasko

Dit maken de organisaties bekend in een gezamenlijk persbericht. Mieke van der Linden, directeur van Wasko Kinderopvang ziet dat er nieuwe uitdagingen ontstaan waar met gebundelde krachten beter op ingespeeld kan worden. ‘Doordat we samen gaan kunnen we van elkaars sterke punten gebruik maken en zijn we dus nog beter in staat ouders en scholen te voorzien van goede kinderopvang.’

Samenwerken onderwijs

Vooral dat laatste is belangrijk: vanuit één organisatie een brug bouwen tussen kinderopvang, peuterspeelzalen en onderwijs. Zo is er meer ruimte het complete aanbod te bieden voor alle kinderen gedurende de dag op het gebied van spelend leren, onderwijs, zorg en vrijetijdsbesteding. Wasko heeft in de huidige vorm nog ruim 40 locaties verspreid over vijf gemeenten: Papendrecht, Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en Giessenlanden. Er werken ruim 275 medewerkers. SKA heeft nu tien locaties binnen Giessenlanden en Sliedrecht. In totaal werken er 75 medewerkers.

Baan behouden

De fusie heeft geen consequenties voor de locaties en pedagogisch medewerkers. Zij behouden hun baan en er hoeven geen locaties gesloten te worden. Mieke van der Linden blijft haar rol als directeur-bestuurder van de organisatie vervullen. Hanneke Spruijt, de huidige directeur van SKA, gaat zich richten op pedagogiek en kwaliteit met de nadruk op voor- en vroegschoolse educatie en zorgkinderen.

Deze week maakten Stichting Kinderopvang West-Twente (SKWT) en kinderopvangorganisatie Columbus Junior ook bekend te gaan fuseren. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.