Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Was ik maar…’ boek van de maand januari 2021

Was ik maar… Ja, wat zouden we willen zijn? Als alles kon? Alle personages in het kleurrijke boek ‘Was ik maar…’ van Mies van Hout willen wel iets anders zijn. Dit boek ‘maakt dromen, eigenschappen en vaardigheden bespreekbaar’ en krijgt daarom de Sardes Leespluim van de maand januari 2021.
Cover van Was ik maar...

Vanaf een knalroze bloem in een wat surrealistisch groen landschap kijkt een krekel dromerig de verte in. Waar zou hij van dromen? De krekel denkt: ‘Was ik maar een libelle, dan vond iedereen me mooi’. En zo willen alle personages in dit kleurrijke, grote boek wel iets anders zijn.

Talenten

‘Was ik maar een vlinder, dacht het kindje. Dan kon ik overal naartoe vliegen.’ De vlinder op zijn of haar beurt zou graag een wandelende tak zijn, de wandelende tak graag een schrijvertje. Allemaal kijken ze verlangend naar het talent of de bijzondere eigenschap van de ander.

Aantrekkelijke illustraties

Er is veel om naar te kijken en over te praten in dit grote, stevig uitgevoerde boek met aantrekkelijke tot de verbeelding sprekende illustraties, vindt de jury. ‘Kijk eens goed naar jezelf, wat kun je zelf allemaal wel niet? En het is interessant stil te staan bij de kenmerken van al die wriemelbeestjes.’

Eigenschappen

‘Het schrijvertje dat sierlijk over het water kan zwieren, het vuurvliegje dat nooit bang hoeft te zijn in het donker, het lieveheersbeestje dat door iedereen lief en schattig gevonden wordt vindt en de krekel die heel ver kan springen. Iedere pagina laat in prachtige kleuren een landschap zien waar de betreffende eigenschappen tot hun recht komen.’

Interactief aan de slag met dit boek? Bekijk de activiteiten bij het verhaal >>

Titel: Was ik maar…
Auteur: Mies van Hout
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren
Voor welke leeftijd? Vanaf ca. 3 jaar

Bekijk nog eens de mooiste boeken van het jaar 2020, volgens de jury van de Sardes Leespluim. Klik hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.