Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VVN: kinderen oefenen te weinig met verkeer

Ouders nemen hun kinderen te weinig mee mee in het verkeer, waardoor de kinderen er niet goed genoeg mee kunnen omgaan. Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) zie je dat terug in het percentage kinderen dat zakt voor het verkeersexamen in de praktijk. Maandag meldt VVN dat vorig jaar 4 procent van de deelnemers zakte, terwijl dat in 2007 nog maar 1,5 procent was.
VVN: kinderen oefenen te weinig met verkeer
Foto: ANP

Volgens VVN-directeur Linda van Eijck krijgen kinderen te weinig gelegenheid om te oefenen. ‘Terwijl dit juist dé manier is om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Als zij te weinig oefenen, weten ze niet hoe ze veilig met het verkeer kunnen omgaan.’ VVN wil dan ook dat mensen hun kinderen vaker meenemen in het verkeer.

App

Om dat te helpen bereiken heeft VVN een app bedacht met onder meer tips voor kinderen en ouders om het verkeer te oefenen. Ouders kunnen daar bijvoorbeeld lezen waar ze op moeten letten, omdat een kind het verkeer heel anders ziet dan een volwassene.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.