Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat heb jij nodig om kindermishandeling aan te pakken?

Als professional in de kinderopvang wil je dat kinderen gezond en gelukkig zijn. Dat ze goed in hun vel zitten. Maar wat als dat niet het geval is? Wat als je huiselijk geweld of kindermishandeling vermoedt? Weet jij wat je moet doen? Vul de vragenlijst in.
vragenlijst-wat-heb-jij-nodig-om-kindermishandeling-aan-te-pakken
RomoloTavani / Getty Images / iStock

Informatie en kennis over huiselijk geweld en kindermishandeling is versnipperd, blijkt uit onderzoek. Ook verschilt het aanbod van kennis, waardoor de waarde en betrouwbaarheid ervan niet altijd even duidelijk is.

Wat heb je nodig?

Om te ontdekken wat de professional die met kinderen werkt nodig heeft om huiselijk geweld en kindermishandeling te signaleren en vervolgens te handelen, is er een vragenlijst opgesteld door Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie (CCV). De hoofdvraag luidt: ‘Wat heb jij nodig om huiselijk geweld en kindermishandeling goed aan te pakken?’.

Eenduidige en toepasbare informatie

Zij willen dat informatie rondom huiselijk geweld en kindermishandeling voor professionals zo eenduidig mogelijk en direct toepasbaar is. Wat heb jij nodig als professional? En hoe kunnen de kennisinstituten daarbij het beste helpen?

Vragenlijst

De vragenlijst telt 27 vragen, open én meerkeuze. De gegevens worden anoniem verwerkt. Deelnemen aan de vragenlijst? Klik hier

Bron: Rijksoverheid

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.