Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vraag nu nog subsidie interactietrainingen aan

De termijn voor het aanvragen van een subsidie voor taal- en interactietrainingen loopt bijna af. Kinderopvangorganisaties hebben nog tot het eind van de maand, 30 april, om de subsidie aan te vragen. Met de subsidie kunnen organisaties hun pedagogisch medewerkers scholen in taal- en interactievaardigheden of een leidinggevende/stafmedewerker of beleidsmedewerker opleiden tot trainer in deze vaardigheden.
Vraag nu nog subsidie interactietrainingen aan
Foto: ANP

Het ministerie van Sociale Zaken heeft twee trainingen geselecteerd die in aanmerking komen voor de subsidie. Dit zijn TINK en OOG voor Interactie van respectievelijk Sardes en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Per scholing van een pedagogisch medewerker is een bedrag van 650 euro beschikbaar. Per opleiding tot trainer, een zogeheten het train-de-trainer-programma, is 2000 euro gereserveerd. Per organisatie wordt maximaal 25.000 euro verstrekt. Het ministerie heeft in totaal 15 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de branche.

Voorwaarden

De aanvraag moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat een organisatie de opgedane kennis moet kunnen borgen in het werkproces. Daarnaast moet helder zijn hoe werknemers van de kinderopvangorganisatie of het gastouderbureau over de subsidieaanvraag geïnformeerd worden. Meer over de voorwaarden vind je bij Bureau Kwaliteit Kinderopvang.

Gjalt Jellesma, bestuurslid van BKK, sprak afgelopen december nog de wens uit om het aantal trainingen in de toekomst uit te breiden van twee naar vijf. Lees meer >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.