Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorloperstraject komend schooljaar van start: ‘Belangrijke steun in de rug voor kansengelijkheid’

De komende drie jaar een extra impuls gaan geven aan een stimulerende omgeving voor leerlingen: dat kan in de gemeente ’s-Hertogenbosch, want die is aangewezen als één van de 45 deelnemers aan het voorloperstraject Rijke Schooldag.
voorloperstraject-komend-schooljaar-van-start-belangrijke-steun-in-de-rug-voor-kansengelijkheid
Foto © Gemeente 's-Hertogenbosch

Binnen het programma School en Omgeving van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gaan de voorlopers, samen met de Gelijke Kansen Alliantie, kennis opbouwen en onderzoek doen. Ze ontvangen in het eerste schooljaar 586.000 euro subsidie. Het programma moet na afloop een beperkt aantal varianten daarvan opleveren. In de toekomst moet de Rijke Schooldag duurzaam en structureel aangeboden gaan worden.

Extra activiteiten

De geselecteerde ‘voorlopers’ bieden nu al extra activiteiten op of rond de school aan in samenwerking met bijvoorbeeld gemeentes, kinderopvang en verenigingen. Tijdens het voorloperstraject worden deze activiteiten doorontwikkeld, uitgebreid en aan meer leerlingen aangeboden. Activiteiten die al goed lopen, kunnen worden opgeschaald terwijl de kwaliteit behouden blijft. Hierdoor kunnen in de toekomst nog veel meer leerlingen gebruik maken van een aanvullend aanbod.

West

In de Brabanste hoofdstad starten ze met de Rijke Schooldag in de wijk West, omdat de uitdagingen in deze wijk het grootst zijn. Ook is daar al een brede coalitie van partners gevormd. Die organiseren op dit moment al veel activiteiten, die nog verder verbeterd kunnen worden.

Wethouder Kâhya van ‘s-Hertogenbosch: ‘Elk kind verdient dezelfde kansen om zijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De ondersteuning en het leereffect die de Gelijke Kansen Alliantie ons daarbij bieden, zijn daarbij een belangrijke steun in de rug. Als voorloper krijgen we de kans om te leren van andere gemeenten en om samen te zoeken naar wat nóg beter werkt in de aanpak van kansenongelijkheid.’

Bron: Gemeente ‘s-Hertogenbosch 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.