Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voor de feestdagen: Kerst- en winterliedjes voor baby’s en peuters

Het is bijna Kerst. Niets gezelliger om samen met kinderen naar kerstliedjes te luisteren en samen te zingen. Tijd voor wat extra inspiratie zo vlak voor de feestdagen: BoekStart maakte een lijst met kerstliedjes voor baby’s en peuters die niet alleen qua kwaliteit en muzikaliteit goed scoren, maar ook niet te druk zijn. Prettig voor de kinderen, maar minstens zo fijn voor jou als pedagogisch professional.
voor-de-feestdagen-kerst-en-winterliedjes-voor-babys-en-peuters
PublicDomainPictures/Pixabay

Dit zijn de beste winter- en kerstliedjes volgens BoekStart. Met een paar ‘gouwe ouwe’, maar ook kerstliedjes die – in elk geval bij onze redactie – minder bekend zijn. De top-3 van de BoekStart-speellijst met 14 liedjes bestaat uit de hit ‘Kling Klokjes Klingelingeling’, ‘Mama, haal de doos van zolder’ en ‘De kerstman is weer in het land’.

BoekStart-lijst

Bekijk de volledige lijst hier:

Liedjes van vroeger

Ben jij meer van de christelijke kerstliedjes, die velen nog kennen van vroeger? In de lijst met Kerstliedjes voor kinderen staan onder meer ‘Stille Nacht’, ‘Er is een kindeke geboren op aard’ en ‘Midden in de winternacht’.

Dirk Scheele

Kun je geen genoeg krijgen van kinderliedjes? Bekijk dan ook de lijst met Kerst- en winterliedjes gezongen door Dirk Scheele:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.