Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VNG en BMK: Regeerakkoord is doorbraak, maar zorgen over gelijke kansen

Er ligt een regeerakkoord en half maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn keuzes gemaakt die ook het gemeentebeleid raken. Genoeg aanleiding om met BMK-voorzitter Loes Ypma en Leonard Geluk, directeur van de VNG, te praten over de toekomst en positie van de kinderopvang en kindcentra en welke rol gemeenten daarin zullen spelen.
kinderopvang
Oksana Kuzmina / stock.adobe.com

Loes

Premium

Wil je dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Als je goed kijkt naar wat er is gebeurt met de voormalige kleutergroepen moet je echt serieus afvragen of dit is wat je moet willen….. Geen verschil tussen commerciële partijen of maatschappelijke partijen! Is altijd afhankelijk van degene die aan het roer staat!

  2. Lees alle reacties
  3. ” Ik zie het als publieke en maatschappelijk taak. We hebben last van het paradigma van aan de ene kant een marktgedreven sector die aan de andere kant het publiek belang moet dienen.” Openbaar vervoer? Wegenbouw?, Ziekenhuizen? Allemaal; een maatschappelijk belang en marktgedreven. Een keuze dus van de overheid.
   Dat wijzigen, betekent veel voor de markt. Maar gewoon ondernemersrisico? Voor mij is dat te simpel.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.