Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verbied reclame ongezond kindervoedsel’

De marketing en reclame van ongezond eten en drinken voor kinderen en jongeren zou wettelijk moeten worden verboden. Daarvoor pleit de consumentenorganisatie Foodwatch.
'Verbied reclame ongezond kindervoedsel'
Foto: ANP Photo

De organisatie begint een zogeheten burgerinitiatief om ervoor te zorgen dat de Tweede Kamer zich over het onderwerp uitspreekt. Daarvoor zijn 40.000 steunbetuigingen nodig. Foodwatch vindt dat er in de wet moet staan dat voedselbedrijven hun marketing alleen mogen inzetten voor producten die passen in een gezond en verantwoord voedingspatroon. Een externe, onafhankelijke partij moet de definitie daarvan vaststellen.

Steeds ongezonder
Volgens Foodwatch eten en drinken Nederlandse kinderen steeds ongezonder en worden er steeds meer te zwaar door de marketing van te zoete, te zoute en te vette producten. De organisatie baseert zich daarbij op eigen onderzoek, waarbij 600 kinderproducten werden gekocht in 12 supermarktketens. Daaruit bleek, dat het aanbod voor kinderen overwegend ongezond is. Ook stelt Foodwatch dat onderlinge afspraken van bedrijven om kinderen onder de zeven met rust te laten, niet werken.

Hart- en vaatziekten
‘De consequenties van ongezond eten raken ons allemaal, via de stijgende zorgkosten door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Laten we kinderen beschermen tegen een te zwaar leven’, aldus directeur Bart van Opzeeland van Foodwatch Nederland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.