Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Veertig procent van de moeders past opvang aan

Moeders

Uit een klein onderzoek van Lof Media blijkt dat bijna 40 procent van de moeders met een alternatief bezig is voor kinderopvang. De optie die wordt genoemd is om minder te gaan werken, of een andere manier van kinderopvang te organiseren.

In totaal vulden 93 werkende moeders de vragenlijst in. Van de moeders die het aantal werkuren niet hebben aangepast, geeft 21 procent aan, te zijn overgeschakeld op informele opvang. Dit is kinderopvang door een ouder of een ander familielid. Soms wordt er zelfs volledig een beroep gedaan op de familie voor de opvang van de kinderen.

Lede ogen
Willeke de Groot, uitgever van Lof Media, ziet de trend met lede ogen aan: ‘Wij zetten ons bij Lof in om vrouwelijk talent in de spotlights te zetten en om de arbeidsparticipatie van vrouwen te doen toenemen. Daar vrouwen nog altijd vaker een lager inkomen hebben dan hun partner, ligt het voor de hand dat zij in deze situatie degenen zijn die stoppen met werken. Vreselijk zonde.’

Vaders
Op Twitter ergeren veel mensen zich aan de eenzijdige benadering van deze en andere onderzoeken naar de effecten van de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag. Volgens hen is het zoeken van een alternatief niet alleen een zaak van de moeders, ook van de vaders. ‘En ik maar denken dat kinderopvang een kwestie voor moeders EN vaders was…silly me’ aldus een twitteraar.

Bron: Lof Media/ Twitter
ANP Photo, Tjapko de Heus

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.