Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vanaf nu naleving nieuwe cao verplicht

De cao Kinderopvang 2016-2017 is algemeen bindend verklaard. Dat betekent dat alle kinderopvangorganisaties vanaf nu (16 juli) verplicht zijn om de nieuwe cao na te leven.
cao bindend.jpg
Foto: iStock

Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang op de website.Begin maart werd bekend dat werkgevers- en werknemersorganisaties een akkoord hadden bereikt voor een nieuwe cao. Begin mei stemden alle leden van de organisaties met de cao in. Het ministerie van Sociale Zaken heeft nu gemeld dat de cao Kinderopvang 2016-2017 per 16 juli algemeen bindend verklaard is. Ongeacht of een organisatie lid is van een branchevereniging; alle kinderopvangorganisaties moeten vanaf nu de nieuwe cao toepassen.

Loonsverhoging

Dat betekent dat pedagogisch medewerkers op drie momenten te maken krijgen met een loonsverhoging: met een terugwerkende kracht per 1 juli 2016 met 1 procent, per 1 april 2017 met 1,2 procent en per 1 juli 2017 met 1 procent. Daarnaast ontvangen werknemers in januari 2017 een eenmalige bijdrage van 50 euro bruto naar rato van de omvang van het dienstverband.

Maar er staan meer belangrijke onderwerpen in de nieuwe cao, onder andere over zelfroosteren en mantelzorg. Lees hier meer

Wil je alle afspraken uit het onderhandelingsresultaat van 10 maart bekijken? Lees meer op fcb.nl >>

Lees meer over de geschiedenis van de totstandkoming van de cao Kinderopvang in het online dossier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.